Buurtverbinders zorgen met hun online platform voor meer contact en ontmoetingen in de buurt. Maar hoe weet je nu of die verbindingen in de buurt, ook echt tot stand zijn gekomen? Door de verhalen op te sporen!
Gottfried Erdtsieck (71), oud-docent en gebruiker van Nijmegen-oost.nl duikt regelmatig in de archieven van het platform en zoekt contact met de buurtbewoners achter de berichtjes op het platform van een jaar geleden. Hij interviewt ze en schrijft er maandelijks een verhaal over. “Dit is echt heel leuk om te doen. Ik heb altijd wel affiniteit gehad met lezen en verhalen.” vertelt hij. “Het is een mooie vorm om de verbinding in de wijk zichtbaar te maken.”
Verrassende verhalen
Toen ik de buurtverbinders dit idee gaf, kreeg ik de vraag om het zelf op te pakken en ik dacht: waarom ook niet? Ik ga het gewoon proberen. Ik kies oproepjes van een jaar terug die me aanspreken en selecteer ook op zaken die verbinden, zoals het delen van een krant of een bedrijfsruimte. Het is altijd verrassend het verhaal erachter te horen! Zo las ik deze oproep:
Lijkt het je leuk om een jaar lang met regelmaat op te trekken met iemand die in een ander land is geboren, met als doel dat hij/zij makkelijker en beter Nederlands gaat praten en het beter begrijpt? De invulling maak je samen met jouw taalmaatje.
Nadat ik contact had opgenomen kwam ik erachter dat Marco als taalmaatje al een jaar lang een keer per week met Mehmet Gunes (43) wandelt. Ze praten dan over de crises, de politiek of gewoon over koetjes en kalfjes. Nederlands oefenen staat voor Mehmet natuurlijk centraal. Mehmet is met zijn gezin (Nurgul, zijn vrouw, en hun twee kinderen) na een verblijf in een azc in Arnhem nu twee jaar geleden in Nijmegen komen wonen.
Lees hier het hele verhaal van Gottfried.
🔸Dit artikel is afkomstig uit het Buurtverbinders magazine. Benieuwd naar het hele magazine? Hij is gratis in digitale vorm en voor € 9,95 sturen we je het op papier naar je toe.🔸