Als buurtverbinder kun je veel betekenen!


De buurt biedt ons heel veel: leuke mensen, activiteiten, verenigingen hulp, spullen, ideeën, verhalen en nog veel meer. Jammer dat je dit vaak niet goed kunt vinden. Betrouwbare informatie hierover is er vaak niet of is verouderd. Hierdoor vinden mensen elkaar moeilijk en benutten ze niet wat er dichtbij allemaal is. 

In de huidige crisistijd is het belangrijker dan ooit om elkaar te vinden en meer samen te doen. Daarom werkt mijnbuurtje.nl aan betrokken buurten. Buurten waar mensen en organisaties elkaar makkelijk vinden, steeds beter kennen en samenwerken voor een goed leven in de eigen buurt.

Hoe krijgen we dat voor elkaar? We inspireren mensen om buurtverbinder te worden: mensen die hun buurt belangrijk vinden en daarvan alle mooie dingen zichtbaar maken. Hiertoe geven wij ze een leuke training. Ze leren hoe je een meer betrokken buurt en hoe je daarbij ons online platform succesvol inzet. Kijk bijvoorbeeld eens op www.samensintanthonis.nl.

Geïnteresseerd? Meer lezen over buurtoverbinders en onze aanpak? Bestel dan ons magazine.

Wat doe je als buurtverbinder?

  • Je werkt samen met andere buurtverbinders in een leuk en gezellig team 
  • Je maakt zichtbaar op het platform wat er allemaal is in de buurt. Hiertoe inspireer je mensen om zichzelf te laten zien en wat ze kunnen bieden, zichtbaar te maken op het platform. Je doet dus niet alles zelf :-)
  • Je hebt veel contacten met inwoners en organisaties en stimuleert ze om bij te dragen aan de buurt en het platform. Bijvoorbeeld door daar leuke korte verhalen te vertellen.
  • Als je het leuk vindt, schrijf je teksten en nieuwsbrieven waar mensen blij van worden
  • Je verwelkomt nieuwe mensen op het platform en maakt ze wegwijs
  • Je organiseert soms bijeenkomsten om contact tussen mensen te stimuleren. Of nog beter: je vraagt anderen om dit te doen :-)
  • Je bent voortdurend op zoek naar manieren om nog meer verbindingen tussen mensen te krijgen zodat er meer relaties, ontmoetingen en goede gesprekken ontstaan.

Spreekt dit je aan? Wil je ook meer voor jouw buurt betekenen en vind je het leuk om voor anderen zichtbaar te maken wat je buurt te bieden heeft? Dan ben jij een buurtverbinder!

Training
Je krijgt van ons een training in hoe je zorgt voor een meer betrokken buurt en hoe je daarbij het online platform inzet. Je wordt onderdeel van een leuke club mensen die gaan voor een meer betrokken buurt en een sterkere gemeenschap.

Tijdsbesteding
Als buurtverbinder besteed je meestal tussen de twee en vier uur in de week. Meer mag natuurlijk ook, zolang jij maar doet waar je blij van wordt of wat je interessant vindt!

Jouw profiel
Ben jij een samenwerker, niet per se op de voorgrond, enthousiast, betrokken, dienstverlenend, positief en ook nog eens geïnteresseerd in alles wat met je buurt te maken heeft? Dan ben je een buurtverbinder in spe! Heb je daarnaast ook nog affiniteit met (online) communicatie? Geweldig! Opleidingsniveau is niet belangrijk, maar het is handig als je een antenne voor processen in de buurt hebt.

Meer lezen over buurtoverbinders en onze aanpak? Bestel dan ons magazine.