Armoedebestrijding is investeren in je community. Hoe doe je dat?

mijnbuurtje.nl

Details

Dinsdag 20 juni 2023 van 15:00 tot 16:30 uur
Afgelopen
Uiterste inschrijfdatum
Inschrijven is niet meer mogelijk.

Torenhoge benzinekosten, gasprijzen die de pan uit stijgen, energierekeningen die niet meer te betalen zijn. Helaas krijgt elke inwoner te maken met oplopende kosten en ligt armoede op de loer. Effectieve armoedebestrijding gaat uit van empowerment en het vergroten van het psychologische, sociale en maatschappelijke kapitaal van mensen. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je voor nieuwe verbindingen, samenwerkingsnetwerken en een groter sociaal kapitaal? 

In deze workshop over armoedebestrijding laten we je zien hoe je capaciteiten van bewoners en professionals binnen de lokale gemeenschap mobiliseert. Hierbij focussen we op wat er wél is (capaciteiten, talenten, plezier) in plaats van wat er mist (problemen en tekortkomingen) en op het tot stand brengen van nieuwe sociale relaties. Ook onthullen we de factoren die zorgen voor een succesvolle implementatie en een groeiende sociale impact. 

Wil je meedoen aan deze gratis workshop? Meld je dan even bij ons aan via deze link en ga daarna terug naar het workshopoverzicht en deze workshop. Schrijf je dan in via de inschrijfknop.

Thema
Armoedebestrijding

Over de organisator

mijnbuurtje.nl
Inwoners, organisaties en bedrijven in je gemeente verbinden zodat ze meer dingen samen ondernemen? Wij bieden je de allerbeste oplossing!... Lees meer