Details
Armoede is niet alleen het tekort aan geld voor levensbehoeften als voeding, kleding, energie en huisvesting, maar ook de beperkte toegang tot sociale en economische kansen. Dit leidt ook tot immateriële tekorten, zoals sociale uitsluiting en onvoldoende toegang tot onderwijs en diensten.
De mijnbuurtje aanpak vermindert armoede door het verbinden van mensen met lokale hulpbronnen en diensten, het bevorderen van onderlinge hulp en het versterken van gemeenschapsgevoel. Hierdoor ontstaat een ondersteunend netwerk dat zowel materiële en immateriële steun biedt. Door empowerment en capaciteitsopbouw van inwoners als buurtverbinders worden persoonlijke ontwikkeling en economische kansen vergroot
In deze workshop over armoedebestrijding leer je hoe je capaciteiten van bewoners en professionals binnen de lokale gemeenschap mobiliseert. Hierbij focussen we op wat er wél is (capaciteiten, talenten, plezier) in plaats van wat er mist (problemen en tekortkomingen) en op het tot stand brengen van nieuwe sociale relaties. Ook onthullen we de factoren die zorgen voor een succesvolle implementatie en een groeiende sociale impact.
Deze workshop is speciaal voor ambtenaren van een gemeente of professionals ingehuurd door een gemeente.
Wil je meedoen aan deze gratis workshop? Meld je dan even bij ons aan via deze link en ga daarna terug naar het workshopoverzicht en deze workshop. Schrijf je dan in via de inschrijfknop.