Details

Donderdag 21 november 2024 van 09:30 tot 11:00 uur
Over 4 maanden

Ouderen wonen langer zelfstandig als ze onderdeel zijn van een actieve en betrokken buurt. Door het actief betrekken van de buurt bij het langer thuis wonen van ouderen, ervaren zij meer welzijn en hogere kwaliteit van leven. Een online communityplatform, mits goed geïmplementeerd en ondersteund, helpt ouderen om langer thuis te blijven wonen door hen te verbinden met de gemeenschap. Ook kan het hen ondersteunen bij het uitvoeren van dagelijkse taken.  

Maar hoe kun je als oudere zo plezierig, zelfstandig en waardig mogelijk oud worden in je eigen omgeving? Wat is daarvoor nodig? In deze workshop vertellen we je over het onderzoek dat wij deden in de wijk Nijmegen-Oost. Ook hoor je welke oplossing we ontwikkelden en hoe je die in de praktijk inzet. Alvast inlezen? Dat kan hier.

Deze workshop is speciaal voor ambtenaren van een gemeente of professionals ingehuurd door een gemeente.

Wil je meedoen aan deze gratis workshop? Meld je dan even bij ons aan via deze link en ga daarna terug naar het workshopoverzicht en deze workshop. Schrijf je dan in via de inschrijfknop.

Domein
Fysiek domein
Thema
Langer thuis wonen

Anderen uitnodigen

Wil je dat nog meer mensen meedoen? Nodig ze uit!
Print uitnodiging

Over de organisator

mijnbuurtje.nl
Inwoners, organisaties en bedrijven in je gemeente verbinden zodat ze meer dingen samen ondernemen? Wij bieden je de allerbeste oplossing!... Lees meer