Details

Dinsdag 10 september 2024 van 09:30 tot 11:00 uur
Over 7 weken

Burgerparticipatie is het proces waarbij inwoners actief betrokken worden bij de besluitvorming en uitvoering van beleid en projecten, om zo bij te dragen aan inclusievere en beter afgestemde uitkomsten. De grootste uitdaging voor jou als gemeenteambtenaar: hoe betrek je een breed en divers publiek voor besluiten die iedereen vertegenwoordigen?

De mijnbuurtje aanpak stimuleert burgerparticipatie via een communityplatform met uitgebreide content die een breed scala aan interesses aanspreekt. Hierdoor worden veel diverse bezoekers aangetrokken en actief betrokken.

In deze workshop leer je hoe de mijnbuurtje aanpak werkt en hoe je inwoners blijvend betrokken houdt. Hoe werk je samen aan thema’s zoals energietransitie en omgevingswet? Ook zie je onze speciale module voor burgerparticipatie aan het werk met diverse voorbeelden uit de praktijk.

Deze workshop is speciaal voor ambtenaren van een gemeente of professionals ingehuurd door een gemeente.

Wil je meedoen aan deze gratis workshop? Meld je dan even bij ons aan via deze link en ga daarna terug naar het workshopoverzicht en deze workshop. Schrijf je dan in via de inschrijfknop.

Domein
Fysiek domein
Thema
Burgerparticipatie

Anderen uitnodigen

Wil je dat nog meer mensen meedoen? Nodig ze uit!
Print uitnodiging

Over de organisator

mijnbuurtje.nl
Inwoners, organisaties en bedrijven in je gemeente verbinden zodat ze meer dingen samen ondernemen? Wij bieden je de allerbeste oplossing!... Lees meer